Admir Ahmetašević: Ova dva poraza nisu stvarna slika našeg kvaliteta
Ahmetašević je sjajnim partijama u RK Gračanica zaradio poziv selektora Šumana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Rukometni reprezentativac BiH za SportSport.ba

Admir Ahmetašević: Ova dva poraza nisu stvarna slika našeg kvaliteta

E. Oštraković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana odigrala je dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Katara. 

Naša reprezentacija upisala je dva poraza i to 33:16 u prvoj utakmici, te 30:22 u drugom susretu. Na spisku putnika selektora Bilala Šumana našao se i ove sezone sjajni golman i kapiten RK Gračanica Admin Ahmetašević.

"Impresije sa okupljanja su odlične unatoč rezultatu koji nije bio baš najbolji. Rezultat iz dvomeča sa Katarom nije bio prioritet, cilj je bilo okupljanje ekipe i pružanje šanse mlađim igračima koji su tu relativno novi. Uglavnom, impresije su odlične, mislim da je ovo okupljanje dobra uvertira pred dvomeč sa Finskom", započeo je Ahmetašević, pa je dodao:

"Dva poraza od Katara sigurno da nisu prava slika reprezentacije, treba uzeti u obzir da smo bili tu bez prisustva nekoliko jako bitnih i kvalitetnih igrača koji su nažalost izostali zbog povreda. Ne opravdavam poraze, ali mislim da ima dosta faktora koji su uticali na konačan ishod. Sve u svemu bila je dobra prilika za mlađe i nove igrače da se nametnu i pokazu svoje mogućnosti, mislim da možemo dosta više".

Ahmetašević smatra da reprezentacija ima jako svijetlu budućnost pred sobom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Svakako da postoji svijetla budućnost, imamo dosta potencijala koji ćemo, ja se iskreno nadam, iskoristiti u budućem periodu. Imamo mladih igrača koji su na zavidnom nivou i tek dolazi njihovo vrijeme".

S ponosom nosi kapitensku traku u RK Gračanica

"Prije svega velika mi je čast biti kapiten svog kluba, a rezultat je došao sam po sebi, mislim da je apsolutno zasluženo jer samo mi znamo kako smo došli do njega, a vjerujte mi put nije bio nimalo lagan. Očekujem da ćemo nastaviti u istom ritmu i tempu i da ćemo uspjeti doći svojom prije svega voljom, borbom, trudom i željom a onda i sjajnom podrškom koju imamo sa tribina do samog vrha bh. rukometa. Veliko mi je zadovoljstvo biti član ovog kluba koji konačno vraćamo na stare staze slave", zaključio je kapiten RK Gračanica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi