Historijski uspjeh Hapoel Kiriyata na krilima sjajnog Kasumovića

Ponovo je bio najefikasniji u svom timu

Historijski uspjeh Hapoel Kiriyata na krilima sjajnog Kasumovića

S. Mlaćo
Bh. rukometni internacionalac Tarik Kasumović nastavlja pružati sjajne partije u Izraelu.

Njegov Hapoel Kiriyat je slavio na gostovanju kod Maccabi Avishai Motkzina sa 33:29, te se tako plasirao u četvrtfinale play off-a i dva kola prije kraja regularnog dijela ostvario historijski uspjeh.

Hapoel Kiriyat je po prvi u play off-u, a velike zasluge pripadaju upravo Kasumoviću.

Kasumović je sinoć upisao sedam golova, te bio vodeći strijelac svoje ekipe.

Do sada je u 16 utakmica postigao 112 golova i ponajbolji je strijelac Super lige Izraela.

Sudeći prema partijama koja pruže, Kasumović bi se uskoro mogao naći i na spisku selektora rukometne reprezentacije naše zemlje Ivice Obrvana.

Top Komentari

sportskenovosti
Jeli ovo onaj sto se sam javlja novinarima..
1 0
Lalaland
Placeni oglas? Covjek moze igrati samo ove ping-pong lige gdje su igrači 170cm a on može da preskače. Spor u odbrani treba mu 7 m lijevo 7 desno za zalet. Izraelska liga je na nivou naše federalne uz dužno poštovanje
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti