Tatran protutnjao kroz Ljubuški

U 15. kolu SEHA lige

Tatran protutnjao kroz Ljubuški

A. Beganović

Rukometaši slovačkog Tatrana lakše od oečekivanog u Ljubuškom su u okviru 15. kola Regionalne lige savladali domaći Izviđač (36:27).

Iako se očekivao neizvjestan susret Izviđača i Tatrana gosti iz Slovačke su bez većih problema stigli do novih bodova, s kojima su najavili kandidaturu za plasman na završni turnir.

Već u 13. minuti Tatran je imao ogromnu prednos od šest golova (9:3), da bi na odmor izabranici Đorđa Rašića otišli sa vodstvom od 19:12.

Na samom otvaranju drugog dijela rukometaši slovačkog predstavnika pojačavaju tempo, te u 40. minuti dolaze do prednosti od 11 golova (24:13) i već tada je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

U samom finišu susreta Skauti su zaigrali nešto bolje, no ubjedljiv poraz nisu mogli izbjeći.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili bh. reprezentativac Kukrika, Kristopans i Antl sa po 6 postignutih golova, dok su kod Skauta najefikasniji bili Burić sa 8, te Delić sa 5 golova.

SEHA liga, 15. kolo:

Izviđač - Tatran 27:36 (12:19)
IZVIĐAČ: Burić (11 odbrana), Tolić (3 odbrane), Miličević, Milas 2, Malinović 1, Zeljić 2, Grbavac 3, S. Burić 8, Matić 3, Boras, Čuljak, Vegar, Ilić 1, Ereš, Tomić 2 (1), Delić 5 (1). Trener: Zdenko Grbavac.
TATRAN: Krupa, Verkić (14 odbrana, 1 sedmerac), Mažar 1, Kopčo 3, Hrstka 5, Urban 1, Krok 3, Kristopans 6 (1), Radičenko1, Kukrika 6, Čip 3, Guzy 1, Pekar, Antl 6 (1). Trener: Đorđe Rašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.