Težak i neočekivan poraz Veszprema, Montpellieru plus tri protiv Barcelone
Foto: EPA

Liga prvaka

Težak i neočekivan poraz Veszprema, Montpellieru plus tri protiv Barcelone

M. Šljivak

Iznenađujući poraz u prvom susretu osmine finala Lige prvaka doživjeli su rukometaši mađarskog Veszprema. Teško su poraženi od danskog Skjerna i to čak sa sedam golova prednosti, 32:25.

Mađarski velikan je odigrao jednu od najlošijih utakmica sezone. Danci su maksimalno iskoristili sve njihove greške i sa ogromnom zalihom dolaze na revanš meč.

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno kako nešto ne štima u igri Veszprema. Nisu imali odgovora na sjajne akcije protivnika koji je nakon prvih 30 minuta imao četiri gola prednosti, 17:13.

Iako se očekivalo da će mađarski velikan proraditi u nastavku, to se nije dogodilo, a na kraju su i dobro proši u ovom duelu. Imao je Skjern i devet golova prednosti u nekoliko navrata, ali je u samom finišu Veszprem uspio da smanji zaostatak na minus sedam i da koliko-toliko povećaju šanse u revanšu.

Olsson i Rasmussen su sa po šest golova vodili Skjern do pobjede u ovom meču, dok je Marguč na drugoj strani postigao isti broj golova. Mirsad Terzić se nije upisivao u strijelce.

Mnogo zanimljiviji meč odigrali su Montpellier i Barcelona, a domaći su na kraju slavili pobjedu rezultatom 28:25.

Barca je bila ta koja je kontrolisala meč u prvom poluvremenu. Imali su čak i plus četiri i samoj završnici prvog dijela, ali je Montpellier serijom od 4:0 došao do izjednačenja (13:13) nakon 30 minuta igre.

Domaći su u nastavku bili ti koji su kontrolisali rezultat. Na kraju su uspjeli stvoriti tri gola prednosti pred revanš i čeka nas sasvim sigurno uzbudljiv duel.

Truchanovicius je sa osam golova predvodio Montpellier, a na drugoj strani je N'Guessan postigao sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije