Remi Rhein-Neckara i Nantesa, pobjede Veszprema i Kielcea

Liga prvaka, 14. kolo

Remi Rhein-Neckara i Nantesa, pobjede Veszprema i Kielcea

M. Šljivak

Rukometaši Rhein-Neckara i Nantesa remizirali su 30:30 u derbi meču grupe A Lige prvaka.

Posljednje kolo grupne faze donijelo je duel dvije sjajne ekipe, a na kraju su bodovi podijeljeni.

Prvih 30 minuta pripalo je gostima iz Francuske. Osim u uvodnim minutama u ostatku ovog dijela igre imali su konstantno vodstvo, a na odmor su otišli sa dva gola prednosti, 13:15.

Međutim, Rhein-Neckar se vratio. Imali su oni period igre u kojem su vodili, ali u samom finišu Nantes ponovo odlazi na plus dva. Nije to bila nedostižna razlika. Uspjeli su domaći da izjednače na 30:30 što je na kraju bio konačan rezultat meča.

Nicolas Claire je postigao sedam golova za goste, dok je Jerry Tollbring postigao šest za domaće.

Veszprem je bez većih problema na svom terenu savladao Celje rezultatom 29:22.

Naravno, u ovom duelu igrao je i bh. reprezentativac Mirsad Terzić, ali se nije upisao u strijelce.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Lekai sa šest golova, dok je kod gostiju iz Slovenije Maluš postigao isti broj golova.

Vive Kielce je savladalo Brest Meshkov 33:28. Dujshebaev ih je vodio do trijumfa sa šest golova, koliko je na drugoj strani postigao i Shylovich.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi