Bio je zvijezda Mundijala, predviđali su mu transfer karijere, a on izborom novog kluba sve šokirao

Odlučio da napusti Evropu

Bio je zvijezda Mundijala, predviđali su mu transfer karijere, a on izborom novog kluba sve šokirao

E. Čaušević

Thierry Gauthier Mvumbi bio je je u centru pažnje početkom ove godine dok se igralo Svjetsko prvenstvo u rukometu.

Mvumbi je nastupao u dresu reprezentacije Konga, te se već u prvoj utakmici našao u centru pažnje svjetske javnosti kada su vidjeli da on izgleda kao stijena.

On je privukao pažnju javnosti zbog toga što ima preko 130 kilograma, ali je i pored toga bio jedan od ponajboljih igrača u svojoj reprezentaciji.

Mvumbi je igrao u dresu francuskog drugoligaša Dreuxea i mnogi su očekivali da ga nakon Mundijala u Egiptu očekuje konačno iskorak u karijeri i transfer u neki poznati evropski klub.

On je bio na meti nekoliko francuskih i španskih timova nakon Svjetskog prvenstva, ali od toga nije na kraju bilo ništa.

Iako se očekivalo da napravi transfer karijere u sportskom smislu na kraju je Mvumbi odlučio da mu je finansijska ponuda najvažnija.

Zbog toga je sve šokirao odlukom da svoju karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama. Mvumbi je potpisao ugovor s ekipom Detroita koji ga je zvanično predstavio.

"Oduševljeni smo što smo doveli najveću svjetsku rukometnu zvijezdu u Detroit", poručili su iz ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi