Travančić: Ne potcjenjujemo Bosnu, želimo tri boda

Duel dvije Bosne na Mojmilu

Travančić: Ne potcjenjujemo Bosnu, želimo tri boda

S. Mlaćo

Rukometaši visočke Bosne Centrotrans 18. kolo Premijer lige BiH dočekuju sa 6. mjesta, nakon što su na domaćem terenu pobijedili dobojsku Slogu sa 30:22. 

"Kolektivno smo odlično odigrali protiv Sloge i zasluženo slavili. Evidentno je bilo da smo držali kontrolu meča od početka do kraja i pobjeda ni u jednom trenu nije dolazila u pitanje. Zahvalio bih se i publici na sjajnoj podršci, a već od ponedjeljka smo okrenuti narednom meču", kaže lijevo krilo Visočana Eldin Travančić, koji će sa saigračima sutra gostovati ekipi sarajevske Bosne.

"Svjesni smo da smo favoriti, ali isto tako smo svjesni da je sarajevskoj Bosni svaki meč kao finale i svaki domaći poraz može negativno utjecati na njihov konačni poredak i plasman u Premijer ligi BiH. Ali moram istaći da nas ne zanima šta se dešava u suprotnim taborima, želimo da se bavimo sami sobom. Cijenimo sarajevsku Bosnu i njihovu mladu ekipu, momci se stvarno bore i svaka im čast. Što se nas tiče, ne potcjenjujemo protivnika, ali i za nas ovaj meč ima veliku važnost, posebno zbog rivaliteta dvije Bosne, ali i zbog toga što ćemo i u Sarajevu imati veliku podršku naših navijača. Maksimalno ozbiljno smo se spremali za ovaj duel i ako ponovimo igru kao iz duela protiv Sloge, onda bismo se kući mogli vratiti sa tri boda", poručio je Travančić.

Duel dvije Bosne, sarajevske i visočke, igra se sutra (subota) u 20 sati u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi