Trener iz Žepča najzaslužniji za sjajnu formu i odbrane Benjamina Burića
Burić i Mujičić na proslavi prvaka Njemačke, koju je osvojila ekipa Flensburga za koju nastupa naš čuvar mreže

Sarađuje sa brojnim nogometašima, košarkašima, rukometašima

Trener iz Žepča najzaslužniji za sjajnu formu i odbrane Benjamina Burića

D. Kurbegović

Košarkaški klub SPARS iz Sarajeva iza sebe ima najuspješnija sezonu u historiji kluba. U premijernom nastupu ABA 2 lige izborili su plasman među četiri najbolje ekipe, te bili nadomak finala.

Viceprvaci su BiH, u dramatičnoj završnici su poraženi u finalnoj seriji od Širokog 2:3. Plasirali su se i u finale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje su savladani od Igokee u Laktašima. Treba istaknuti i uspjeh omladinskih kategorija, pioniri i juniori Sparsa prvaci države, dok su kadeti vicešampioni BiH. Juniorski tim je bio učesnik turnira Eurolige u Beogradu.

U klubu radi mnogo talentovanih trenera, a jedan od njih je i 29-godišnji Adi Mujičić iz Žepča. Ovaj po zanimanju doktor kinezioloških nauka došao je u SPARSE pred početak sezone, te bio jedan od pomoćnika Marka Trbića u seniorskoj ekipi.

Pored toga što je aktivan kao trener u košarci, Mujičić već godinama radi individualno s brojnim sportistima iz regije. Njegovi stalni klijenti su braća Benjamin i Senjamin Burić, košarkaš Amar Mehić iz Budućnosti i seniorski reprezentativac Edin Atić. Pored njih radio je i s rukometnim reprezentativcima Crne Gore, Lipovini, Čavoru i Vrgoču, te Almirom Hasandićem iz Sparsa, Goranom Karačićem bivšim mladim nogometnim reprezentativcem BiH. Tu je i ranija saradnja s Edinom Alispahićem, Emirom Preldžićem i brojnim sportistima iz nogometa, košarke, rukometa i ostalih sportova.

Mujičić je prije nekoliko dana bio u Njemačkoj, gdje je zajedno sa Benjaminom Burićem proslavio titulu prvaka Njemačke u rukometu. Burić je ove sezone po statistici imao najveći broj odbrana 36% u Bundesligi od svih ostalih golmana. Inače, kako je Burić došao u Flensburg, te je počeo raditi i intenzivnije individualno s Adijem Mujičićem, rezultati su evidentni na parketu, a što je i za medije više puta spomenuo i samreprezentativac BiH, koji je pohvalio rad trenera iz Žepča, s kojim je dosta napredovao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti