Trijumf Creteila, dobri nastupi Toromanovića i Malinovića

Bolji od Cessona

Trijumf Creteila, dobri nastupi Toromanovića i Malinovića

A. Beganović

U okviru 18. kola francuskog rukometnog prvenstva Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića stigao je do pobjede na gostovanju kod Cessona.

Nakon tri utakmice bez pobjede, rukometaši Creteila su konačno slavili, a dobre partije pružili su nekadašnji i aktuelni bh. reprezentativac, Muhamed Toromanović i Dejan Malinović.

Toromanović je susret završio sa četiri pogotka iz isto toliko pokušaja, dok je Malinović tri puta savladao golmana domaće ekipe.

Nantes je na domaćem terenu savladao Chambery (33:25) čije boje brane bh. rukometaši Marko Panić i Edin Bašić. Valero Rivera sa osam, te Niccolas Tournat sa sedam pogodaka su bili najefikasniji kod Nantesa, dok su Melvin Richardson sa sedam, te Thimotey N'Guessan sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Chamberyija. Panić je postigao dva pogotka, dok se Bašić nije upisao u listu strijelaca.

Vodeći PSG je protiv Dunkerquea upisao gostujuću pobjedu (32:29), Toulouse je takođe slavio u gostima protiv St.Raphaela (29:28), Aix je bio bolji od Chartresa (28:20), Nimes od Tremblayja (33:30), a Montpellier od Ivryja (30:25).

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi