Trijumf Goražda, Skautima infarkt završnica u Gradačcu

Trijumf Goražda, Skautima infarkt završnica u Gradačcu

Adnan Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige rukometaši Goražda su pred domaćom navijačima savladali Prijedor (37:26), dok je Izviđač u Gradačcu bio bolji od domaćih rukometaša (26:25).

Nakon veoma loših igara tokom ove sezone, rukometaši Goražda su konačno pokazali koliko mogu i večeras su zasluženo s ubjedljivih 37:26 savladali Prijedor.

Stefan Grujić sa devet, te Dinko Dedović i Damir Delić sa po šest pogodaka bili su najefikasniji kod Goražda, dok su Dejan Unčanin sa šest, te Momčilo Mandić sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Prijedora.

Rukometaši Izviđača nastavili su sa dobrim igrama i u Gradačcu su u infarkt završnici bili bolji od domaćina. Slavili su rukometaši iz Ljubuškog 26:25, a pobjednički pogodak postigao je Ante Pavlak tri sekunde prije kraja.

Nenad Zeljić sa devet, te pomenuti Ante Pavlak sa četiri pogotka bili su najefikasniji kod Skauta, dok su Haris Pedić sa deset, te Almir Doborac sa sedam pogodaka bili najefikasniji kod Gradačca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.