Rukometni turnir "Srce Bosne 2022" opravdao očekivanja

Sjajna atmosfera i lijepo druženje

Rukometni turnir "Srce Bosne 2022" opravdao očekivanja

S. Mlaćo
Na Vlašiću je održan rukometni turnir za veteranke i veterane.

Najbolje ekipe su Frajle Internacionale i Sloboda iz Tuzle.

Od 24.do 27.marta na Vlašiću je održano šesto izdanje rukomentog turnira za veteranke i veterane „Srce Bosne 2022“.

Turnir je odlično organizirao VRK Borac Travnik a sudjelovalo je deset ženskih i dvadeset pet muških ekipa iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira su veterani RK  Sloboda iz Tuzle koji su u finalnoj utakmici savladali veterane Škofja Loke iz Slovenije rezultatom 6:5. Treće mjesto na turniru osvojili su veterani iz Metkovića. U ženskoj konkurenciji pobjednice su Frajle Internacionale, drugoplasirane Crne ovce iz Sinja a treći je splitski Spalatin.

Opis nije dostupan.

Najbolja vratarka turnira je Biljana Pilić (Frajle Internacionale) a vratar Andrej Peternel (Škofja Loka), najbolji strijelci Marija Hrgović (Crne ovce Sinj) i Jurica Zovko (Metković), najbolja igračica je Vesna Vinčić (Spalatin) a igrač Bakir Buljugija (Sloboda Tuzla).

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi