U borbi za opstanak Derventa bolja od Prijedora

24. kolo Premijer lige BiH za rukometaše

U borbi za opstanak Derventa bolja od Prijedora

M. Skaka

Derbi utakmica za opstanak u Premijer ligi za rukometaše igrala se u sportskoj dvorani Derventa pred oko 400 gledalaca koji su mogli pratiti meč sa dva poluvremena sasvim različita.

Gosti iz Prijedora bolje su otvorili utakmicu i postigli prvi gol, ali vodstvo nije dugo trajalo jer je domaćin preko Marčeta izjednačio na 1:1. Igralo se gol za gol sve do 11. minute utakmice kada je Derventa imalo prvo vodstvo od dva gola prednosti pri rezultatu 7:5. Takav tempo domaćih je nastavljen pa je vodstvo poraslo na +3 u 17. minuti (10:7) odnosno u 22. minuti (13:10).

 

U nastavku slijedi pad u odbrani domaćih i bolja realizacija u napadu gostiju iz Prijedora koji su lagano prema kraju poluvremana uspjeli da dodju na -1, a u samom finišu i do izjednačenja pa je nakon 30 minuta igre na semaforu stajalo 14:14.

 

U drugo poluvrijeme domaćin ulazi stabilnije pa u 35. minuti ima 18:15. Pri ovom rezultatu, nakon više prigovora sudija Knezović pokazuje dva minuta klupi Prijedora što je omogućilo igračima Dervente još lakši put do protivničkog gola.

 

Domaći su imali +5 u 41. minuti, a najveću prednost na utakmici domaći sastav je imao u 48.minuti od +7 golova.

 

Na kraju utakmice gosti su uspijeli smanjiti na konačnih 30:25.

 

Vrijedi spomenuti i to da ekipa Derventa nije imala ni jedan dosuđen sedmerac u 60 minuta igre.

 

RK Derventa - RK Prijedor (14:14) 30:25

 

Sedmerci: RK Derventa 0(0), RK Prijedor   3(2)

Isključenja: RK Derventa: 8 minuta, RK Prijedor 6 minuta

Žuti kartoni: RK Derventa 2, RK Prijedor 3

Sudije: Begić Dražen i Knezović Anto oba iz Mostara

Delegat: Stevanović Dražen

 

RK Derventa: Blagovčanin (13 odbrana), Marić 8, Sibinčić 2, Zemunović 3, Škrga 2, Lukić, Tošić, Lazarević(7 odbrana), Zekić, Veljković 4, Jović, Marčeta 5, Gavrić 4, Stanković, Mišanović 2. Trener: Zoran Dokić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

 

RK Prijedor: Babić, Škorić 4, Kragulj, Miljuš, Mandić 7, Popović, Unčanin, Kaurin 6, Selimbegović, Prole 2, Vejinović, Trkulja 2, Randjelović, Radaković 3, Šatara 1, Blagojević. Trener: Miljuš Aleksandar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti