U Gračanici poslije 16 godina igra se evropski meč

RK Gračanica protiv Dukle

U Gračanici poslije 16 godina igra se evropski meč

Esmer Oštraković

Večeras će u Gračanici biti odigrana revanš utakmica 3. kola Challenge kupa.

Poseban je ovo dan za sve Gračanlije jer će se upravo večeras, nakon 16 godina u njihovom gradu igrat evropska utakmica.

Sve karte za ovu utakmicu su prodate još prije nekoliko dana, te je sigurno da će goste u Gračanici dočekati paklena atmosfera.

Neće Gračanlijama biti nimalo lako, posebno jer je Dukla sjajna ekipa, ali imaju i domaći svoje adute.

Ključ pobjede trebala bi biti igra u odbrani, koja nije bila na najvišem nivou u prvom susretu.

Sigurno je da će motivator kakav je Damir Doborac sjajno motivisati svoje igrače, a uz atmosferu kakva inače vlada u Gračanici, sve je moguće....

Kapiten RK Gračanica Adnan Tufekčić je govorio za SportSport.ba o večerašnjem meču.

"Svakako da je dostižan zaostatak, bit će izuzetno teško ali mi vjerujemo u svoj kvalitet. Naravno kad se na to doda naša puna dvorana i sjajna atmosfera sve je moguće. Mislim da od četvrtog mjeseca 2018. godine mi nismo izgubili u Lukama, to dovoljno govori o kakvoj dodatnoj energiji se radi. Ti ljudi nas svaki dan zadužuju da igramo i dajemo i više nego što možemo u tom trenutku", kazao je Tufečkić, pa je dodao:

"Meni je čast biti kapiten i predvoditi svoju ekipu na bilo kojoj utakmici, uživam u tome. A danas je svakako spektakl koji će se pamtiti, nadam se da ćemo odgovoriti zadatku i pamtiti sve ovo po dobrom. Što se tiče eventualnog straha od protivnika, mislim da smo dovoljno zrela ekipa i da smo svjesni svojih mogućnosti te samim tim nema prostora za strah bez obzira ko nam je protivnik. Pozitivna trema je svakako prisutna vec par dana, danas malo izraženija ali znam da će to sve nestati kad se bude čuo huk sa tribina dvorane Luke".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi