U sjajnoj utakmici Čelik pobijedio Maglaj

Rukometna Premijer liga BiH, 4.kolo

U sjajnoj utakmici Čelik pobijedio Maglaj

Dino Kurbegović

U okviru 4.kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u zeničkoj Areni pred oko 400 gledalaca snage su odmjerili domaći Čelik i ekipa Maglaja. Kantonalni derbi uvijek je nudio pregršt lijepih poteza, a tako je bilo i večeras u Zenici. 

Prije ovog kola obe ekipe imale su skor od po jedne pobjede i dva poraza. Malobrojna publika večeras je uživala u rukometu, jer su igrači na terenu ponudili sve ono što ovaj sport čini tako zanimljivim. Na kraju više koncentracije imali su domaći igrači koji su tako upisali drugu pobjedu.

Prvo poluvrijeme opravdalo je epitet jednog od derbija ovoga kola, ekipe su se od početka smjenjivale u vodstvu, domaćine je predvodio Marko Pandžić, koji je u prvom poluvremenu postigao šest golova, dok je u redovima Maglaja nezaustavljiv bio Benjamin Čičkušić s 10 golova. Nakon prvih 30. minuta igre bilo je 16:17 za ekipu Maglaja.

Na početku drugog poluvremena domaći golman Enes Sirćo imao je nekoliko sjajnih odbrana, a domaćini su zaustavili Benjamina Čičkušića, tako da su Zeničani napravili 5:0, te došli do prednosti 21:17 u 37.minuti. Nastavili su crno-crveni dobro igrati, tako su golom Marka Pandžića u 41. minuti imao plus četiri 22:18.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon toga igralo se gol za gol, u 52.minuti Maglaj je golom Čičkušića, koji u drugom poluvremenu nije bio na razini prvog, tako da su gosti došli na 28:26.Isti rukometaš posigao je gol u 54 .minuti za 28:27. Razbranio se i rezervni golman gostiju Jasmin Hadžihasić, koji je dao vjetar u leđa svojim igračima.Golom Omerovića u 55.minuti Maglaj je izjednačio na 28:28. Sjajnu utakmicu i neizvjesnu završnicu ponudile su ove ekipe, na 2.minuta prije kraja domaćini su vodili 30:28,Edvin Begović je pogodio za Zeničane. Imao je Begović šansu da odluči pobjednika, ali mu je sedmerac skinuo Hadžihasić.  Maglaj je imao posljednji napad, ali Čičkušić nije uspio pogoditi. U kontranapadu pogodio je junak večerašnje utakmice Edvin Begović za konačni rezultat 31:29 (16:17).

U redovima pobjedničke ekipe najbolji su bili Marko Pandžić s 10, Edvin Begović sa devet, dok je golman Enes Sirćo imao 16 odbrana. U redovima Maglaja istaknuli su se Benjamin Čičkušić sa 13 golova, Edo Mehaniagić i Jasmin Omerović su postigli po šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi