U Španiji odahnuli: Rukometaš Sinfina lažno pozitivan, PCR testovi zakazali

U Španiji odahnuli: Rukometaš Sinfina lažno pozitivan, PCR testovi zakazali

A. Beganović

Mnogo prašine u Španiji je podigla informacija koja je govorila da je jedan rukometaš prvoligaša Sinfina pozitivan na korona virus.

Potvrdio je i klub ovu informaciju, a čak 46 ljudi (članovi stručnog štaba, igrači i medicinska služba) zbog kontakta sa pomenutim igračem moralo je u desetodnevnu izolaciju.

Međutim, danas iz Španije dolaze informacije da se radilo o lažno pozitivnom testu, pa će se danas rukometaši Sinfina vratiti trenažnom procesu.

A, šta se zapravo desilo? Prije operativnog zahvata rukometaš je testiran na korona virus i PCR test je bio pozitivan, no samo dva dana kasnije pojavila se informacija da je u labaratoriju Valdecilla (Santander) došlo do greške koja je izazvala veliki broj lažno pozitivnih testova.

Na sreću rukometaša Sinfina, i test njihovog saigrača je bio lažno pozitivan što je potvrđeno testiranjem na drugim mjestima, tako da je zapravo sva uzbuna koja je podignuta i kojom je pod znak pitanja doveden početak prvenstva, bila lažna.

Promo

Top Komentari

tuanzebe
Izlaze istine na vidjelo da je sve namještaljka sto se tiče covid
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi