U završnici Kupa za rukometašice najbolje ekipe

Kup BiH za rukometašice

U završnici Kupa za rukometašice najbolje ekipe

E. Škorić

Poznati su i parovi polufinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice. U Goraždu će se tako krajem mjeseca sastati Borac i Goražde te Mira i Zrinjski.

Rukometašice Borca su u Banjoj Luci ovjerili prolaz protiv Jedinsta, slavivši sa 41:21. Mira je u Prijedoru po drugi put u četvrtfinalu nadigrala Lokomotivu. Brčanke su poražene rezultatom 40:31, a u prvoj utakmici izgubile su četiri razlike (32:28).

U mostarskom derbiju Zrinjski je lako prošao protiv Katarine. Nakon 35:17 pobjede u gostima, Plemićke su pred svojom publikom slavile sa 28:23.

Goražde je status polufinaliste riješilo u prvom duelu, da bi na Ilidži odigrale 26:26. Goraždanke je predvodila Sarajlić sa 6 golova, dok su Pjano i Hubanić postigle po 5. Kod Ilidže je najefikasnija bila Mujagić sa 11, dok je Škaljić postigla 7 golova.

Četvrtfinale:
Banja Luka: Borac - Jedinstvo 41:21 - prva utakmica 31:20
Prijedor: Mira - Lokomotiva 40:31 - 32:28
Ilidža: Ilidža - Goražde 26:26 - 24:33
Mostar: Zrinjski - Katarina 28:23 - 35:17

Na završnom turniru (28. i 29. aprila u Goraždu) igrat će  Borac, Mira, Zrinjski i Goražde. 

Polufinalni parovi:
Borac - Goražde
Zrinjski - Mira

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.