Ubjeljive pobjede Goražda, Jedinstva i Ljubuškog

PL BiH za rukometašice, 10. kolo

Ubjeljive pobjede Goražda, Jedinstva i Ljubuškog

Edmir Škorić

U subotu navečer odigrane su četiri utakmice 10. kola Premijer lige za rukometašice.

Zrinjski je još u petak pobjedom u derbiju nad Borcem u Banjoj Luci osigurao naslov jesenjeg prvaka. 

 

Krivaja je u Zavidovićima, u jednoj dosta neizvjesnoj utakmici, sa 27:26 savladala Miru. Nakon bolje igre, posebno u nastavku meča, zavidovićke rukometašice zasluženo su pobijedile favorizovane gošće iz Prijedora.

 

Rukometašice Mire su bolje otvorile meč, u 13. minuti je bilo 4:8. Uslijedio je period bolje igre izabranica trenera Adnana Đerzića, serija 3:0 u finišu prvog dijela, te poluvrijeme 14:13. Nastavak je donio nova uzbuđenja, te posljednje vodstvo Mire u 36. minuti 16:17, zadnje izjednačenje u 47. minuti 20:20, nakon čega slijedi furiozan finiš Admire Zvekić i saigračica. Deset minuta prije kraja Krivaja je povela 25:22, te mirno privela meč za novi trijumf 27:26.

 

Uz Zvekić, mladu reprezentativku BiH, u pobjedničkim redovima odlične Almira Omahić i golmanica Hava Huskić, a kod Mire bolje od ostalih Milica Vlahović i Slađana Ivetić. Na kraju utakmice, više od 700. ljubitelja rukometa velikim aplauzom nagradilo je sve aktere, posebno Krivajašice koje su pametnom i borbenom igrom „ostavile“ srce na terenu i potpuno zasluženo slavile.

 

Jedinstvo je, kao gost, savladalo Katarinu sa ubjedljivih 33:22. Rukometašicama Jedinstva je to bio četvrti trijumf ove sezone.

 

U Goraždu ubjedljiva pobjeda domaćih rukometašica istoimenog kluba nad Živinicama. Goraždanke su slavile sa 10 golova razlike (33:23). Najefikasnija kod Goražda bila je Beganović sa devet golova, dok je Vrdoljak postigla osam. Ubjedljiva je bila i momčad Ljubuškog, čije su rukometašice sa 33:23 slavile protiv Živinica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

 

Derbi začelja igra se sutra u 17 sati, a sastaju se Hrasnica i Lokomotiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.