Ukoliko ne bude novog poreskog broja, osniva se novi Rukometni savez BiH sa sjedištem u Banja Luci
Foto: Marinko Umičević/Facebook

Umičević ostaje do 31. decembra

Ukoliko ne bude novog poreskog broja, osniva se novi Rukometni savez BiH sa sjedištem u Banja Luci

Marinko Umičević će ostati na čelu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine do 31. decembra ove godine do kada bi se trebalo riješiti nekoliko važnih pitanja bitnih za funkcionisanje ove ustanove. 

Podsjetimo, naši rukometaši su se ljetos izborili za premijerni nastup na Evropskom prvenstvu, ali sada se suočavaju s velikim problemima.

Novca u Savezu više nema pa su jedva obezbjeđene pripreme našim rukometašima, ali za sada za sam odlazak i učešće na Euru nedostaje još između 100 i 150 hiljada KM. Situacija je teška i zbog poreskog broja koji još uvijek nije izdat od strane Poreske uprave Rukometnom savezu. Čini se kako će se, po ovom pitanju, morati poduzeti neke drastične mjere.

"Kao što je poznato Rukometni savez Bosne i Hercegovine tužio je Poresku upravu Federacije BiH koja je već trebala da Rukometnom savezu BiH izda novi poreski broj. Međutim, i dalje postoji velika opstrukcija od strane Poreske uprave iako smo od svoh institucija dobili odgovor da smo mi u pravu. Ukoliko se to ne desi u najskorije vrijeme, onda se planira održavanje Skupštine Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi trebalo da se donese odluka da se formira novi Savez čije bi sjedište bilo u Banjaluci i gdje bi se dobio novi poreski broj", navodi se na Facebook stranici Marinka Umičevića.

Inače, našim rukometašima još uvijek nije isplaćena ni premija od 100.000 KM koja im je obećana od strane premijera Federacije Fadila Novalića nakon što su se plasirali na Evropsko prvenstvo.

Zbog toga će Novalić biti pozvan na konferenciju za medije koja će biti održana za dva dana u hotelu Hills i na kojoj će se novinarima između ostalog obratiti i selektor Bilal Šuman kao i kapiten Mirsad Terzić. Novalić bi na ovoj press konferrenciji trebao otkriti kada će rukometašima biti isplaćen novac.

Na stranici prvog čovjeka našeg Saveza dodaje se da je Umičević uputio dopis novom predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji kako bi ga upoznao o problemima u rukometnom sportu u BiH sa molbom da pomogne u rješavanju istih, prije svih po pitanju dobijanja nvog poreskog broja.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Okupljanje naših reprezentativaca je u ponedjeljak, a već u utorak bit će odigrana kontrolna utakmica protiv Saudijske Arabije u dvorani hotela Hills.

Zmajevi se na Euru nalaze u jednoj od najtežih mogućih grupa sa Portugalom, Norveškom i Francuskom.

Top Komentari

NAPOLI
Nema većih lopova od ovih iz rsbih
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi