Unčanin: Možemo do pozitivnog rezultata

Borac gostuje u Mostaru

Unčanin: Možemo do pozitivnog rezultata

Nakon ubjedljive pobjede rukometaša Borca m:tel u prvoj utakmici nove sezone Premijer lige BiH, nad ekipom Maglaja, pred izabranicima Bojana Unčanina ovog vikenda je novi izazov – meč u Mostaru sa Zrinjskim.

Iako će Banjalučani i u ovom susretu nastupiti oslabljeni zbog povreda Komnenovića, Šešića i Bezbradice, šampioni BiH sa optimizmom putuju u grad na Neretvi.

"Što se tiče Zrinjskog, imali smo priliku da vidimo da su dobro igrali u dva uvodna kola i zabilježili dvije pobjede. Pobijedili su Derventu u gostima, koja je dobar domaćin. Mislim da im ta pobjeda mnogo znači. Imaju odličnu publiku koja ih nosi, puna je dvorana i to je jedno lijepo gostovanje. Imali su nekoliko promjena u ekipi, doveli su dva desna beka, pošto su ih napustili Martinović i Sarajlić. O dva nova igrača ne znamo puno, ali sigurno je da imaju kvalitet čim su pojačali Zrinjski. Ostatak ekipe ostao je isti. Mislim da smo mi njima veća zagonetka, pošto smo promijenili šest ili sedam igrača. Bez obzira na njihove rezultate i formu, mislim da u Mostaru možemo do pozitivnog rezultata", rekao je Unčanin.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad ekipom Maglaja, desno krilo Vladan Đurđević, dijeli mišljenje trenera da ih očekuje teška utakmica.

"I pored toga, raduje nas igranje pred odličnom publikom koja poznaje rukomet. Zrinjski je neugodan protivnik, pogotovo na domaćem terenu. Ali, pokazali su da mogu da pobijede i kao gosti. Biće teško, ali mislim da ako prenesemo na teren stvari sa treninga, na kojem odlično radimo, onda neće biti problema", poručio je Đurđević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica u Mostaru biće odigrana u nedjelju, od 20 časova, u dvorani „Bijeli brijeg“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi