Unčanin: Protivniku se stegla ruka na naših plus pet

Rukometaš Borca poslije trijumfa nad Vogošćom

Unčanin: Protivniku se stegla ruka na naših plus pet

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca sinoć su pred svojom publikom odigrali jedan od boljih mečeva ove sezona bar kada je u pitanju Kup Bosne i Hercegovine.

Izabranici crnogorskog stručnjaka Ratka Đurkovića su na krilima publike uspjeli da stignu zaostatak od sedam golova (28:21) iz prvog susreta sa Vogošćom, te tako obezbjede plasman u polufinale pomenutog takmičenja.

Najiskuniji član crveno-plave ekspedicije Dejan Unčanin koji je ujedno i pomoćni trener u klubu, postigao je pet pogodaka te tako dao svoj doprinos u velikom trijumfu Velikana iz Gospodske.
 
"Vjerovali smo nakon rezultata 11:6 kojeg smo imali sredinom prvog poluvremena. Trebalo je da dođemo do pet golova razlike, tu se protivniku stegla ruka, a mi smo to znalački iskoristili. Ista stvar se nama dogodila u prvoj utakmici, zbog čega smo poraženi. Dobra atmosfera iz svlačionice prenijela se i na publiku koja je to prepoznala, a uz pomoć koje smo stigli do pobjede i plasmana u polufinale Kupa BiH", istakao je nakom meča sa Vogošćom rukometaš Borca, Dejan Unčanin.

Plasman u polufinale Kupa BiH obezbjedili su još Zrinjski i Maglaj, dok će četvrti tim biti poznat nakon duela Izviđača i Konjuha koji se igra u utorak. Prvi meč dobio je Izviđač rezultatom 30:26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije