Uprava RK Bosna časti navijače koji su sinoć bodrili ekipu u Vogošći
Dvorana u Visokom u subotu će sigurno biti premala da primi sve ljubitelje rukometa, koji će željeti na licu mjesta da vide lidera Premijer lige

Bosna u subotu dočekuje Lokomotivu

Uprava RK Bosna časti navijače koji su sinoć bodrili ekipu u Vogošći

D. Kurbegović

Nošeni sjajnom podrškom svojih navijača, visočki rukometaši su sinoć u Vogošći savladali domaći tim rezultatom 30:27 (poluvrijeme 13:12),  te se tako vratili na vrh Premijer lige. Sada Bosna ima 27 bodova, kao i drugoplasirana Gračanica, dok je treća Vogošća s 21 osvojenim bodom.

Sinoćnja zaostala utakmica 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, između RK Vogošća Poljine Hills i RK Bosna Visoko, opravdala je epitet derbija, a nešto više koncentracije na kraju su imali rukometaši iz Visokog.

Kao i prethodnih godina, svojevrsni komšijski derbi je u Vogošću ponovo privukao veliki broj navijača iz Visokog, a suprotno nekim očekivanjima i najavama, visočki navijači su priredili pravu sportsku atmosferu, te od početka do kraja grlom i dlanovima navijali za svoj klub, što bi trebao biti standard na bilo kojem terenu u Bosni i Hercegovini. da navijanje bude bez incidenata i problema, pa na kraju nekapobjedi bolji tim.

Odlukom Upravnog odbora RK Bosna Visoko svi navijači koji su sinoć bodrili ekipu u Vogošći imaju besplatan ulaz za meč protiv Lokomotive, koji se igra u subotu u Visokom od 18 sati. Koji navijači budu imali karte s meča protiv Vogošće, moći će naredni duel svojih ljubimaca pratiti besplatno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi