Utakmica sa Hrvatskom koštala Srbiju najboljeg strijelca

Vujin izgubljen do kraja Evropskog prvenstva

Utakmica sa Hrvatskom koštala Srbiju najboljeg strijelca

Jučer je počelo Evropsko prvenstvo u rukometu, a domaća Hrvatska je u prvom kolu Grupe A deklasirala Srbiju rezultatom 32:22.

Srbija nije imala nikakve šanse u Spaladium Areni u Splitu, a čini se da ni u nastavku turnira Srbijanci neće imati puno razloga za optimizam, s obzirom da se protiv Hrvatske povrijedio Marko Vujin.

Vujin, inače rukometaš Kiela, je zadobio povredu koljena zbog koje će propustiti ostatak Evropskog prvenstva, pa je na taj način Srbija ostala bez najboljeg strijelca ove "generacije" državnog tima.

Naime, Vujin je u dresu Srbije postigao 490 golova na 127 utakmica, što je ubjedljivo najviše među izabranicima Jovice Cvetkovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi