Počelo je: Srbi tvrde da ih Hrvati provociraju

Rukomet je u drugom planu

Počelo je: Srbi tvrde da ih Hrvati provociraju

E. Škorić

Još nekoliko sati ostalo je do dugoočekivanog susreta Hrvatske i Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. U Spaladium areni u Splitu Hrvatska od 20:30 sati dočekuje Srbiju, ali ne prestaju da se šire raznorazne vijesti o ovom duelu, pa naravno da ima i onih koji običan čovjek ne bi volio da pročita.

Tako u Srbiji smatraju da ih Hrvati provociraju brojnim najavama utakmice i kako je previše nacionalističkih poruka.

Mediji u Srbiji dijele video hrvatskog spikera Frana Ridjana koji je klapu hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj koja će večeras otpjevati hrvatsku himnu najavio riječima:

"Ne znam kako će to naši gosti iz Srbije shvatiti, ali nas vodite".

U Srbiji i to smatraju provokacijom, a tekst Slobodne Dalmacije s Olujom u naslovu je itekako odjeknuo kod naših istočnih komšija.

"Nipošto u hali nemojte koristiti riječi, izraze i gestove fašističke prirode. Naše dvorane su mjesto nulte tolerancije za nasilje i diskriminaciju", poručili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Srbijanski Telegraf je objavio također i snimak iz dvorane, te "otkrio" zastavu koja će večeras dočekati njihove igrače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije