Uvjerljiva pobjeda rukometašica Jedinstva

Rukometna Premijer liga BiH

Uvjerljiva pobjeda rukometašica Jedinstva

J. Duvnjaković

Rukometašice Jedinstva slavile su danas u Mejdanu u okviru 5. kola Premijer lige BiH protiv ekipe Lokomotive iz Mostara rezultatom 42:15 (22:8). 

Tuzlanke su od samog početka utakmice igrale napadački, sa dosta želje za upisivanje novih bodova, dok su gošće igrale jako loše u fazi napada, gdje su gubile dosta lopti i omogućavale Labudicama lagane kontranapade i pogotke, naročito u prvom poluvremenu. 

Gošće je, djelomično, veće blamaže spasila raspoložena Žustra Nejra sa 8 odbrana, dok su najviše pogodaka u ekipi Lokomotive upisale Orahovac Adna (8) i Lerić Melisa (5). 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U ekipi Jedinstva najefikasnije su bile Zvekić Admira i Midžić Nejra sa po 7 pogodaka, te Katić Sanja i Šumelj Matea sa po 6 pogodaka, dok je raspoložena Šumelj Martina upisala 13 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi