Otvorena "razmjena vatre": Dok su u BiH oči uprte ka Bratislavi, iz Skoplja stižu uzemirujuće scene!

Sve se dešavalo na rukometnoj utakmici

Otvorena "razmjena vatre": Dok su u BiH oči uprte ka Bratislavi, iz Skoplja stižu uzemirujuće scene!

A. Čaušević

Ljubitelji sporta u BiH su očima u Bratislavi gdje Zmajevi gostuju reprezentaciji Slovačke u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Istovremeno se u Sjevernoj Makedoniji desio istinski skandal.

Navijački incidenti nisu strana pojava na prostoru bivše Jugoslavije, međutim ono što se dešavalo na derbi meča rukometnog prvenstva Sjeverne Makedonije je nezapamćeno.

Vardar je u derbiju pobijedio Pelister 31:24 i to zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu nakon što je u prvih 30-ak minuta igar bila uglavnom izjednačena.

Gostujući navijači poznati kao Čkemberi su u dvoranu Jane Sandanski ušli u 17. minuti i odmah su počeli da divljaju.

Pristalice kluba iz Bitolja su počeli da gađaju pirotehničkim srestvima publiku na drugim tribinama, ali je uslijedila ekspresna reakcija policije.

Ipak, makedonski specijalci nisu uspjeli da spriječe daljni incident pošto su na parket utrčali navijači Vardara, poznati kao Komiti.

Oglasi

Uslijedila je otvorena "razmjena vatre". Navijači Vardara su gađali protivničke pristalice čime bi stigli, dok oni nisu ostajali dužni.

Sve su zakuhali navijači Pelistera

Haos je trajao desetak minuta, a dio tribine blizu gostujućih pristalica je bio ispražnjen, a nakon razgovar kapitena sa navijačima susret je nastavljen.

Intersantno da Čkemberi i sat vremena nakon meča nisu napustili dvoranu pa je došlo do novog incidenta i to sa policijom.

Situaciju su smirivali i rukometaši Vardara

Naime, specijalci su ušli među gostujuće pripalice s ciljem da uhapse neke od njih, uslijedila je tuča, a jedan od navijača je tom prilikom pao sa tribine i teško je povrijeđen.

U grupi za šampiona Vardar sada nad svojim vječitim rivalom ima tri boda prednosti i jako je blizu osvajanja titule prvaka Sjeverne Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi