Vardar pregazio Zagreb
Foto: EPA

Lagan trijumf prvaka Evrope

Vardar pregazio Zagreb

M. Šljivak

Rukometaši Vardara razbili su u 7. kolu Lige prvaka na gostovanju Zagreb rezultatom 29:23.

Zagrebački tim je pružio još jednu jako lošu partiju. Aktuelni prvak Evrope je svaku grešku koristio i na kraju je slavio pobjedu od šest golova razlike.

Kompletan meč je protekao u dominaciji skopskog tima. Zagreb je imao jedinu prednost od 1:0 na otvaranju, ali Vardar je već u prvom poluvremenu pokazao kako domaći igrači nemaju šta tražiti u ovom duelu. Lagano su na poluvremenu stekli plus pet (10:15) i ovu prednost u nastavku nisu ispuštali.

Išla je prednost i do devet razlike, ali je Vardar u finišu malo spustio ritam i Zagreb je uspio da dođe na konačnih minus šest.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ivan Čupić sa sedam golova, Vuko Borozan je dodao šest, dok je kod Zagreba Stipe Mandalinić postigao šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi