Važne pobjede Goražda, Dervente i Bosne iz Visokog

Važne pobjede Goražda, Dervente i Bosne iz Visokog

Adnan Beganović

Večeras je kopletirano 17. kolo Premijer lige za rukometaše nakon kojeg se mostarski Zrinjski nalazi mnogo bliže nižem rangu.

Naime, mostarski rukometni Plemići večeras su pred svojim navijačima poraženi od Goražda (28:24), čime su svoje šanse za ostanak u eliti sveli na minimum.

S druge strane Goraždani su ovom pobjedom borbu za plasman u Ligu 6 učinili jako zanimljivom.

Bosna iz Visokog je na domaćem terenu stigla do jako vrijedne pobjede nad Krivajom. Slavija je Bosna 25:24, a do pobjede su je vodili Hurem sa sedam, te Limo, Bećar i Skopljak sa po pet golova, dok su Čičkušić i Omerović sa po čest golova bili najefikasniji kod Krivaje.

U Kaknju su snage odmjerili domaća momčad i Derventa, a slavili su gosti rezultatom 34:33, te su tako pobjegli iz opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti