Večeras po četvrti put sa Norveškom: Mogu li Zmajevi ponoviti rezultat iz 2005. godine?

Rukometni Zmajevi u nemogućoj misiji

Večeras po četvrti put sa Norveškom: Mogu li Zmajevi ponoviti rezultat iz 2005. godine?

S. Grebović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20:30 u norveškom Trondheimu po prvi put zaigrati na završnici najboljih selekcija na Starom kontinentu.

Voljom žrijeba naši momci su smješteni u grupu C skupa sa ekipama Francuske, Portugala i repreprezentacije Norveške, sa kojom večeras igramo.

Izabranici Bilala Šumana su sasvim sigurno dobili jednu od najtežih grupa, ali je olakšanje što naša selekcija jednostavno nema šta da izgubi tako da može odigrati nešto rasterećenije od protivnika u grupi, koji ciljaju na najviši plasman na ovom EURU.

Do sada smo sa Norvežanima igrali tri meča, od kojih smo u dva navrata poraženi, dok je jednom bilo neriješeno.

U baražu za Evropsko prvenstvo 2006. godine u Švicarskoj smo se prvi put sastali sa večerašnjim protivnikom. U prvoj utakmici u Oslu u junu 2005. godine domaći su tada bili uvjerljivi sa 36:23, dok je u Sarajevu par dana kasnije izbjegnut poraz ako ništa, bilo je 27:27, pa su se Norvežani tako plasirali na to EURO.

Na međunarodom turniru u Tunisu 2007. su se ove dvije selekcije sastale posljednji put, a i tada su Skandinavci slavili rezultatom 30:28. 

Sasvim sigurno da bi rezultat iz pomenute druge utakmice baraža 2005. godine bio prava senzacija, te da bi svi rado potpisali taj rezultat.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Bilo kako bilo, želimo puno sreće našim momcima večeras!

Opkladu u Mozzartu za ovaj meč ostavite OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.