Veličanstvene scene u Skoplju: Dočekani šampioni Evrope!

250.000 ljudi pozdravilo rukometaše Vardara

Veličanstvene scene u Skoplju: Dočekani šampioni Evrope!

Rukometaši Vardara uspjeli su ponoviti uspjeh iz 2017. godine. Skopski velikan ponovo je postao šampion Evrope.

Ipak, završnicu Lige prvaka Vardar ovaj put nije dočekao uz puno optimizma.

Regionalni i evropski rukometni velikan se nalazi u teškoj situaciji.

Dugovanja su značajna, dugogodišnji prvi čovjek i finansijer Sergej Samsonenko napušta klub i budućnost Vardara je pod velikim znakom pitanja.

Očekuje se i da će veliki broj igrača uskoro napustiti Vardar, ali su svejedno, vjerovatno za oproštaj, još jednom obradovali sve navijače ovog kluba.

Vardar se uspio plasirati na Final Four Lige prvaka. U polufinalu je pala favorizovana Barcelona, a u finalu, također favorizovani, Veszprem.

Ekspedicija Vardara se sinoć vratila u Makedoniju, gdje je imala šta vidjeti.

Prema procjenama, 250.000 navijača priredilo je igračima i stručnom štabu Vardara doček za pamćenje na centralnom skopskom trgu, Trgu Makedonije.

Slavilo se u centru Skoplja do duboko u noć uz navijačke pjesme Vardara, a kakav je zapravo doček za prvake Evrope bio dovoljno govori izjava golmana Dejana Milosavljeva: "Plačem nakon ovog što sam vidio".

Top Komentari

criticos
koje licemjere vlasti u skopju. kada je predsjednik rekao da dize ruke i da su prepusteni sami sebi, igraci su stisli zube, nasli sebi nove klubove, i sa dugovanjima od 6 plata odradili ovo i popeli se na vrh evrope. isto tako, trazeno je od gradskih vlasti da pomognu vardaru i oglusili su se...a zatim i tv stanice nisu htjele da prenose njihove utakmice. a sad svi trce u prve redove da tapsu prvake. eto, to ti je balkan.
5 1
arca
To je vise od igre,to je srce junacko.Svaka cast momci..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi