Velika drama u Beogradu završena bez pobjednika: Hrvatska na kraju spasila bod protiv Srbije

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Velika drama u Beogradu završena bez pobjednika: Hrvatska na kraju spasila bod protiv Srbije

E. Oštraković

Rukometaši Srbije večeras su na domaćem terenu dočekali reprezentaciju Hrvatske u okviru 3. kola grupe 2 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a utakmica je na kraju završena neriješeno rezultatom 25:25.

Hrvatska je u ovu utakmicu ušla kao favorit, ali znali su izabranici Line Červara da im neće biti nimalo lako u Beogradu protiv podmlađene reprezentacije Srbije.

Počelo je slabo i za jedne i za druge, a prvi gol je viđen tek u trećoj minuti kada su gosti poveli. Srbija je svoj prvi gol na utakmici postigla tek u osmoj minuti. Hrvati su tokom cijelog prvog poluvremena vodili sa dva ili tri gola razlike, ali su pali u završnici prvog dijela, te se na odmor otišlo pri rezultatu 13:13.

U drugom poluvremenu Srbija je bila ta koja je imala vodstvo od jednog ili dva gola razlike sve do 50. minute kada Hrvatska dolazi u vodstvo od 21:20. Ipak Srbija je nakon dvije greške rukometaša Hrvatske okrenula vodstvo i pet minuta prije kraja imala vodstvo od 23:22. Do kraja su domaći imali posljednji napad za pobjedu, ali nisu ga realizirali, te je utakmica završena neriješenim rezultatom.

Srbija nakon ovog remija ima dva boda i ostaje u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, dok je Hrvatska još uvijek prva sa pet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije