Velika pobjeda rukometašica Srbije

Bolje od Južne Koreje

Velika pobjeda rukometašica Srbije

Edmir Škorić

Rukometašice Srbije su rezultatom 36:33 slavile protiv Južne Koreje u prvom meču druge faze Svjetskog prvenstva.

Srbija je bila izuzetno raspoložena, posebno u prvom poluvremenu kada je zabila 21 pogodak.

Od samog starta su Orlice vodile, bilo je onda plus 4 (9:5), pa je ta razlika otišla na pet, šest, sedam golova... Na poluvremenu je rezultat glasio 21:16.

Rukometašice Južne Koreje bile su u jednom trenutku smanjile na četiri gola zaostatka, a onda Srbija opet ide na osam razlike, na kraju ipak završava rezultatom 36:33.

Jelena Lavko je bila najefikasnija u timu Srbije sa sedam golova, dok je Slađana Pop-Lazić postigla pet golova, baš kao i Željlka Nikolić, Trifunović i Liščević. Ryu je postigla 10 golova u porazu Južne Koreje.

Srbiji su ovo prvi bodovi u drugoj fazi takmičenja, dok je Južna Koreja dva prenijela iz prvog kruga. Srbijanke u narednom meču igraju protiv Njemačke, a Južnokorejke protiv Norveške.

Danas je odigran i meč Rusija - Rumunija u grupi 2. Ruskinje su slavile sa 27:18 i imaju sada šest bodova, dok je Rumunija bez bodova u drugoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi