Srbiji drama i plasman u drugu fazu, poraz Crnogorki u derbiju

SP za rukometašice

Srbiji drama i plasman u drugu fazu, poraz Crnogorki u derbiju

E. Škorić

Srbijanske rukometašice plasirale su se u drugu fazu Svjetskog prvenstva u Japanu nakon pobjede nad Slovenijom (29:27).

Kristina Liščević je u neizvjesnoj završnici postigla dva sjajna gola u posljednjoj minuti za pobjedi Orlica. Prvo je pogodila s devet metara preko blola u napadu s dva igrača manje, a zatim i ovjerila pobjedu Srbije.

Na kraju, najefikasnija je bila Slađana Pop-Lazić sa osam golova, dok je kapitenka Jelenka Lavko postigla sedam golova. Na drugoj strani Tjaša Stanko je postigla devet golova, a Ana Gros je dodala osam.

Slovenija je vodila 5:0, imala i po tri gola prednosti u važnim momentima, plus dva minutu prije kraja, ali to nije bilo dovoljno da se sruši Srbija.

Srbija se priključuje Norveškoj i Nizozemskoj koje iz grupe A idu u drugu fazu takmčenja.

Brazil je deklasirao Australiju sa 31:9 u meču utjehe u grupi B, dok je derbi dana odigran između Španije i Crne Gore. Španjolke su slavile sa 27:26 i ovjerile prolaz dalje zajedno s Crnom Gorom.

Za preostalo mjesto u grupi C bore se Mađarska i Rumunija u direktnom okršaju koji je na programu danas.

U okviru grupe C, odigran je i duel Senegala i Kazhastana, a rukometašice iz Afrike slavile su sa 30:20 i tako su osvojile utješno peto mjesto.

Domaće rukometašice Japana pobijedile su Kinu sa 35:18 u petom kolu grup D, pa će uz Rusiju i Švedsku proći u drugu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi