Veliki problemi za Flensburg

Golla teže povrijeđen

Veliki problemi za Flensburg

A. Beganović

Jedan od najboljih njemačkih rukometnih klubova, Flensburg, u sezonu koja bi trebala početi za dvadesetak dana ući će znantno oslabljen.

Naime, na treningu se povrijedio njemački reprezentativac Johannes Golla, koji će paauzirati najmanje tri mjeseca.

Ovaj sjajni rukometaš slomio je metatarzalnu kost, te će biti podvrgnut operativnom zahvatu nakon kojeg mu slijedi tromjesečni oporavak.

"Jako bolna povreda za naš tim. Johannas je već bio u vrhunskoj formi i mogu reći da je našu ekipu bez njega kao vrhunskog igrača nemoguće zamisliti. Nevjerovatno mi je žao Johannesa i želim mu brz i dobar oporavak", istakao je trener Flensburfa Maik Machulla.

Podsjetimo, Golla je karijeru počeo u Melsungenu gdje je igrao tri sezone, a 2018. godine stigao je u Flensburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi