Klubovi dižu glas, odgađa se rukometna Bundesliga?

Stigle kritike

Klubovi dižu glas, odgađa se rukometna Bundesliga?

A. Čaušević

Početak rukometne Bundeslige mogao bi biti dodatno prolongiran jer pojedini klubovi ne žele da započnu sezonu u septembru ili oktobru. 


Klubovi najjače rukometne lige svijeta su već započeli pripreme za novu sezonu, međutim oni najveći su polako počeli da dižu glas i traže odgodu.

Predstavnici Kiela i Flensburga su u današnjem izdanju Bilda jasno poručili da je prerano da se počne sezone u oktobru.

Marc Weinstock, direktor Kiela je kazao da strahuje od katastrofalne sezone ukoliko se počne igrati bez gledatelja jer to za ovaj klub znači gubitak od 250.000 eura.

Boy Meesenburg, čelnik Flensburga, je dodao da su igrači ovog kluba pristali na smanjenje plata za 40 %, ali da to nije rješenje.

Weinstock i Meesenburg su složni da bi najbolje bilo započeti novu sezonu 1. januara i to sa publikom što je bolja solucija nego trenutna koje je odabralo rukovodstvo Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije