Burićeve odbrane nedovoljne Flensburgu za pobjedu

Bundesliga, 16. kolo

Burićeve odbrane nedovoljne Flensburgu za pobjedu

Flensburg je osam godina bez pobjede u Magdeburgu. Ekipa Flensburga je večeras gostovala kod Magdeburga i ponovo je poražena, rezultatom 26:25.

Ovaj meč 16. kola njeačke Bundeslige je oblilovao greškama na obje strane. Ipak, Flensburg je, pa i zahvaljujući odličnim reakcijama Benjamina Burića na golu, prvo poluvrijeme riješio u svoju korist, rezultatom 8:12.

Međutim, domaći su uspjeli stići zaostatak i u finišu meča preuzeti prednost (24:23). Na kraju su uspjeli i slaviti pobjedu.

Flensburgu tako nije pomogla ni odlična partija bh. golmana Benjamina Burića koji je upisao 14 odbrana, uključujući i jedan zaustavljeni sedmerac.

Domaće je do pobjede vodio Damgaard sa 11 golova, dok je kod Flensburga najefikasniji bio Svan sa šest pogodaka.

Uprkos porazu, Flensburg je i dalje prvi na tabeli Bundeslige, ali trenutno ima tri meča više od drugoplasiranog Kiela i utakmicu više od Rhein-Neckara na trećoj poziciji. Magdeburg je sada na četvrtoj poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi