Veszprem i PSG u četvrtfinalu Lige prvaka

Nantes i Zagreb pali bez ispaljenog metka

Veszprem i PSG u četvrtfinalu Lige prvaka

A. Beganović

U četvrtfinale Lige prvaka za rukometaše plasirali su se PSG i Veszprem.

Nakon što su u prvom susretu osmine finala remizirali sa Nantesom (26:26), rukometaši PSG-a su u revanšu slavili ubjedljivim rezultatom 35:27.

Aktuelne francuske prvake do pobjede su vodili Remili sa 10, te Geinsheimer sa šest pogodaka, dok su kod Nantesa najučinkovitiji bili Romeu sa 10, te Nyokas sa šest pogodaka, a naš Burić se nije upisao u listu strijelaca.

Veszprem je opravdao ulogu favorita u duelu sa Zagreb. Nakon minimalne gostujuće pobjede (23:22) na domaćem terenu su rukometaši mađarskog kluba slavili rezultatom 29:19.

Ilić i Marguč sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Vesprema, a naš Terzić se nije upisao u listu sgtrijelaca. Kod Zagreba su sa po tri pogotka najučinkovitiji bili Horvat, Miklavčić i Pavlović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi