Veszprem u sjajnoj utakmici stigao do pobjede protiv Barcelone
Viđena je velika borba na terenu

Utakmica opravdala očekivanja

Veszprem u sjajnoj utakmici stigao do pobjede protiv Barcelone

S. Pašalić

U okviru 11. kola grupe A rukometne Lige prvaka u terminu od 17:30 odigrane su dvije utakmice, a pobjede su upisali Veszprem i Monpellier.

Trećeplasirani Veszprem je u derbiju na svom terenu dočekao lidera na tabeli ekipu Barcelone i stigao do pobjede rezultatom 29:26.

Ono što smo očekivali i prije početka utakmice se na kraju i desilo. Viđena je velika borba na terenu u kojoj niti jedna ekipa tokom cijele utakmice nije uspijevala doći do veće prednosti.

Prvo poluvrijeme je završeno neriješenim rezultatom 15:15, a u drugom poluvremenu Veszprem je cijelo vrijeme imao prednost od jednog do tri gola prednosti koju je na kraju uspio i zadržati i doći do pobjede.

U domaćoj ekipi su Manaskov, Tonnesen, Nenadić i Mahne postigli svi po 4 gola i izdvojili se od ostatka ekipe. Kod gostiju su Gonzalez, Arino, N'Guessan su se također sa po 4 gola izdvojili od ostalih. Mirsad Terzić je u ekipi Veszprema dobio žuti karton.

Monpellier je u drugoj utakmici nešto lakše savladao Meshkov Brest sa 29:23. Domaće je do pobjede predvodio Richardson sa 8 golova, dok je kod gostiju Baranau bio nešto bolji od ostalih sa 4 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi