Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine napravio novi veliki transfer

Vranješ potpisao za Wetzlar

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine napravio novi veliki transfer

E. Oštraković

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladimir Vranješ, od naredne sezone nosit će dres njemačkog Wetzlara.

Vranješ je uspješno prošao medicinske preglede, te je potpisao ugovor na dvije godine sa svojom novom ekipom.

"Vladimir nam donosi mnogo međunarodnog iskustva i rutine koja nam je potrebna na terenu, ali i van njega. On će nam donijeti stabilnost koja nam je potrebna, te liderski mentalitet. On je timski igrač i vrhunski borac. Zadovoljni smo što nas je izabrao, rekao je generalni direktor ovog kluba, Bjorn Seipp.

Za Vranješa će ovo biti šesti inozemni klub, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je i za Ademar Leon, Pick Szeged, Tatabanyju, Mehskov Brest i Benficu. Naravno nastupao je i za Borac.

Kratak period svoje karijere proveo je u Prijedoru, te Slovenj Gradecu, a u sezoni 2013/14 osvojio je EHF kup sa Pick Szegedom.

"Znam da je Wetzlar klub sa tradicijom i jedva čekam da dam sve od sebe. Tradicija i ova arena sa sjajnim navijačima u najboljoj ligi na svijetu. To je nešto posebno za mene", rekao je Vranješ.

Vranješ je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao 2009. godine.

Svoj oproštaj od najdražeg dresa imao je nakon Evropskog prvenstva odigranog prošle godine u januaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti