Vogošća savladala Borac u Banjaluci

Premijer liga BiH

Vogošća savladala Borac u Banjaluci

D. Vejo

Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su večeras pred svojom publikom u okviru 25. kola Premijer lige BiH od lidera Vogošće rezultatom 28:29 (13:12).

Velikan iz Gospodske dobro je otvorio utakmicu. Nakon 15 minute igre u prvom poluvremenu, crveno-plavi su vodili rezultatom 9:8. Prednost od jednog gola, izabranici Ratka Đurkovića zadržali su sve do isteka prvih 30 minuta. Na odmor, domaćin odlazi sa vodstvom od 13:12.

Nakon predaha, ponovo je Borac bio taj, koji je držao konce igre u svojim rukama. Raspoloženi Nježić i Daničić vodili su glavnu riječ na parketu.

U 49. minuti susreta, Banjalučani su imali prednost od čak četiri pogotka, na semaforu je stajalo 25:21. No, nakon toga kreće ofanziva lidera. Vratili su se rukometaši Vogošće u igru, konsolidovali su redove te stigli prednost crveno-plavih. Dvije sekunde prije isteka regularnog dijela za crveno-plave je sviran sedmerac, a pri rezultatu 28:29 za goste.

Odgovornost je preuzeo Mirko Majić, ali, golman gostiju sjajnim refleksom isti brani te tako svom timu donosi čitav plijen.

Borac će u posljednjem kolu regularnog dijela prvenstva gostovati u Derventi istoimenoj ekipi, dok će Vogošća biti domaćin Maglaju.

Borac: Kosanović, Efendić, Beširević, Mijatović, Nježić (12), Vukićević (3), Ćelić , Daničić (5), Đurđević, Hercegovac, Ćeranić, Majić (4), Memić (4).

Vogošća: Hadžić, Geko, Karamehmedović, Kadrić (1), Kreso, Bečić (3), Korjenić (2), Međić (7), Haseljić, Pekić (4), Divković, Stanković (3), Smajilbegović (1) (plavi karton), Jelačić, Dedajić (3), Hrbat (5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi