Vogošća slavila u Derventi

Premijer liga BiH, 24. kolo

Vogošća slavila u Derventi

D. Vejo

Rukometaši Dervente večeras su pred svojom publikom u sklopu 24. kola Premijer lige BiH poraženi od lidera Vogošće rezultatom 26:30 (14:11).

Izabranici Zorana Dokića dobro su otvorili susret. Božić i Zemunović su po ko zna koji put dokazali da se ove sezone nalaze u zavidnoj formi. Na odmor, Dervenćani odlaze s tri gola prednosti (14:11).

Nastavili su domaćini i nakon predaha sa ofanzivnom igrom, nisu dozvolili lideru šampionata da se mnogo razmaše po njihovom parketu. Ipak, to je trajalo sve do 40. minute meča, kada se desio blagi pad u igri domaćih rukometaša, što Vogošća znalački koristi te tako dolazi do preokreta.

Već u 49. minuti utakmice, gosti su imali gol prednosti (20:21). Do kraja, Vogošća je istu samo povećala pa tako meč završava rezultatom 26:30 u korist gostiju.

Derventa: Starčević, Stojić, Škrga, Pejić, Sibinčić (1), Lukić, Zemunović (6), Božić (7), Milinković, Marković (1), Lazić, Stanković, Ivanović (3), Šijaković (4), Zekić (4), Nožica. Trener: Zoran Dokić.

Vogošća: Hadžić, Geko (1), Kadrić, Kreso, Bečić (5), Korjenić (1), Međić (12), Haseljić, Pekić, Šestan, Divković, Stanković (4), Smajlbegović, Jelačić (2), Dedajić (4), Hrbat (1). Trener: Goran Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi