Voli BiH, ali neće igrati za nju: Emma Nuhanović na spisku druge selekcije

Brani boje Švedske

Voli BiH, ali neće igrati za nju: Emma Nuhanović na spisku druge selekcije

E. Škorić

Brojne rukometašice bh. porijekla nastupaju širom Evrope, a to je slučaj i sa Emmom Nuhanović.

Ova talentovana 17-godišnja djevojka nastupa u Švedskoj. Igrala je za omladinske selekcije Švedske, te će nositi i dres juniorki te selekcije.

Iako je nedavno u intervjuu za SportSport.ba govorila da voli BiH i da bi u budućnosti mogla biti članica naše rukometne selekcije, sve je izvjesnije da će braniti boje skandinavske zemlje.

Našla se na spisku rukometašica Švedske za U19 Evropsko prvenstvo koje se igra ovog ljeta.

"Što se reprezentacije tiče još ništa nije odlučeno, a mnogo se priča što mi naravno prija. Kontakt iz BiH postoji, vrlo korektan i iskren, ali mnogo toga treba da se poklopi prije nego sto dođe do neke konačne odluke. Volim BiH, to je moja država i ponosna sam. Vrlo rado to ističem ovdje i naravno da srce vuče. Odazvala bih se rado i došla na okupljanje u BiH, ako dođe poziv naravno. Uradila bih sve ako mogu nešto pomoći. Ali i Švedska je moja zemlja. Ona mi je dala sve. Tu je i Svjetsko juniorsko prvenstvo ovog ljeta. Ne znam vidjet ćemo šta budućnost nosi", kazala je nedavno mlada rukometašica u razgovoru za SportSport.ba.

Top Komentari

amex
****t je! Čuj voli BIH al će igrat za druge.. svašta..
2 17
damir83
Cura je u pravu ! Da igra za kriminalce ?
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi