Vujović: Mi za pobjedu moramo dati nekoliko golova više od protivnika

Slovenci ne idu u polufinale Eura

Vujović: Mi za pobjedu moramo dati nekoliko golova više od protivnika

Endin Čaušević, foto: EPA

Rukometaši Slovenije remizirali su danas protiv Češke (26:26) u posljednjem kolu Grupe 2 i tako ostali bez šansi da se plasiraju u polifinale Evropskog prvenstva.

Slovencima i Česima je trebala pobjeda kako bi zadržali šanse za plasman među četiri najbolje ekipe, no na kraju je meč završen remijem koji nikome nije odgovarao. Selektor Slovenije, Veselin Vujović, izjavio je da njega i njegov tim veoma boli činjenica da nisu prošli dalje.

"Ne vjerujem da će nekoga zaboljeti ovo kao nas što boli. Nismo imali svježinu klupe i nije išlo sve kako treba. Ni nama, a ni njima bod ne znači ništa. Čestitam momcima. Razočaran sam na suđenje i pravila prema nama, ali moram se navići da uvijek trebamo imati nekoliko golova razlike da pobijedimo", rekao je Vujović, te dodao:

"Falilo nam je dosta igrača na EP, ali šta je tu je. Hvala ljudima koji su došli da nas prati bodre. Napravit ćemo strategiju i za dan ili dva čekamo rivala u baražu. Želimo na Svjetsko prvenstvo, ako budem svi zdravi neće biti problema u baražu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi