Nije nemoguće: Slovenci iznenadili Špance i još uvijek vjeruju u čuda

Evropsko prvenstvo

Nije nemoguće: Slovenci iznenadili Špance i još uvijek vjeruju u čuda

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Slovenije ima još uvijek teoretske šanse da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je danas sa 31:26 pobijedila Španiju.

Slovencima je pred današnji duel sa Španijom bilo jasno da moraju dobiti i Špance i Čese da bi bili u kombinacijama za polufinale, a uz eventualne dvije pobjede bi čekali remi Njemačke i Španije.

Šanse su stvarno male, gotovo nikakve, kazao je to i Veselin Vujović, no on kao i svi njegovi igrači vjeruje u čudo.

A dobro su počeli, pošto su danas očitali lekciju favorizovanoj Španiji, koju su dobili i sada će protiv Češke imati priliku da pobjedom ovjere borbu za peto mjesto, čime bi izbjegli baraž za Svjetsko prvenstvo, a uz to je i dalje ostala ta nada da će se na meču Španije i Njemačke uistinu desiti remi.

Slovenija je danas vodila 13:12 nakon pola sata igre, a u nastavku je imala i plus šest, mada se istopila prendost, pa je Španija uspjela ublažiti katastrofu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Gasper Magur je u timu Slovenije bio najefikasniji sa pet golova, dok su Borut Mackovsek i Blaž Blagotinsek dali po četiri. Na drugoj strani Ferran Sole je zabio šest, a Adrian Figueras četiri gola.

U drugom meču Grupe 2 druge faze Evropskog prvenstva sastaju se Makedonija i Češka.

Datum i vrijeme odigravanja 23.01.2018. 18:30
Dvorana Varaždin Arena
Gledalaca
Sudije Din, Dinu (Rumunija)
Isključenja
Domaćin Gost
31 26
Rezultat na poluvremenu
13 12
Score box
Gasper Marguc 5 Ferran Sole 6
Borut Mackovsek 4 Adrian Figueras 4
Blaž Blagotinsek 4 Valero Rivera 3
Blaž Janc  3 Raul Entrerrios  3
Vid Kavticnik 3 Alex Dushejbaev  2
Žiga Mlakar  2 Joan Canellas  1
Igor Žabić  2 Daniel Sarmiento 1
Trener

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi