Vujović: Nije bilo snage, želje, odlučnosti da se dobije Danska

Selektor Slovenije

Vujović: Nije bilo snage, želje, odlučnosti da se dobije Danska

E. Škorić, foto: EPA

Selektor Slovenije Veselin Vujović smatra da je njegov tim mogao puno bolje protiv Danske.

Slovenci su večeras poraženi od Danske sa 31:28 i Vujović vjeruje da se dosta griješilo, kao i da njegovi igrači nisu bili dovoljno skoncentrisani u napadu.

"Ne znam zašto, ali čini mi se da mnogi igrači nisu bili danas skoncentrisani, nisu bili u utakmici, a u napadu se pojavio nedostatak koncentracije. Pored toga, u odbrani je bilo dosta nepotrebnih grešaka. Ne samo mladi, velike greške pravili su i iskusni igrači, od kojih sam inače navikao više", kazao je Vujović nakon meča za Slovensku televiziju, pa je dodao:

"Nismo imali potrebnu snagu. Bili smo kao kuhano jelo, ali nismo imali začin. Da, Danci su, mnogi će reći da je dobro, ali činjenica je da je nedostajalo snage, želje i odlučnosti. Nismo krvarili, nije išla pjena na usta. Polufinale je praktično izgubljeno, ali važna je borba za peto mjesto".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi