Vujović zadovoljan pobjedom, ali vjeruje kako njegova ekipa može još bolje
EPA

Nako uvjerljive pobjede nad Crnom Gorom

Vujović zadovoljan pobjedom, ali vjeruje kako njegova ekipa može još bolje

E. Ganibegović

Rukometna reprezentacija Slovenije upisala je uvjerljivu pobjedu nad Crnom Gorom sa 28:19, pa su tako izborili mjesto u drugom krugu Evropskog prvenstva.

Nakon pobjede se oglasio izbornik Slovenije Veselin Vujović, te rekao da njegovi momci još mogu napraviti dobar rezultat u Hrvatskoj, ako će biti mirni, koncetrisani i ako će dizati formu.

Čelnici Rukometnog saveza Slovenije su tek u srijedu poslijepodne donijeli odluku da će ipak nastaviti takmičenje.

"Nije bilo lako pripremati utakmicu, kad je i takav scenarij moguć, a morate zadržati koncentraciju kod igrača. Pokušali smo ih izolirati od svega. Na kraju smo dobili potvrdu da igramo i od tog trenutka se fokusirali na ono što nas je čekalo. Nije bilo lako kako to izgleda. Na kraju smo zasluženo slavili. Narano da sam sretan što smo prošli u drugi krug i što još uvijek imamo realne šanse za dobar rezultat u Hrvatskoj", izjavio je Veselin Vujović, pa zatim dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Zadovoljan sam sa onim što su momci pokazali. Mislim da trebamo i možemo još bolje. Razvoj naše skupine je interesantan. Sve je u igri, sve je moguće, ali ako budemo mirni, koncentrisani i ako ćemo dizati formu. Čini mi se da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Očekujem da naši navijači, sad kad nema Mađara, u Varaždinu budu najbrojniji i da imamo ogromnu podršku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti