Ludnica u borbi za prvaka: Bh. reprezentativac pocrvenio u utakmici za pamćenje

Bilo je svega

Ludnica u borbi za prvaka: Bh. reprezentativac pocrvenio u utakmici za pamćenje

H. Zilić

Nevjerovatan meč smo gledali u poljskom rukometnom prvenstvu koji je odlučivao i novog prvaka.

Wisla Plock i Vive Kielce su remizirali rezultatom 20:20 što je na kraju titulu donijelo ekipi Kielcea jer je prvi meč u sezoni završen trijumfom Kielce sa 27:26.

Po pravilu u poljskom prvenstvu, pobjednik je morao biti odlučen sedmercima, iako to ništa nije moglo da promijeni kada je konačan plasman u pitanju, a gosti su slavilis a 5:3.

Utakmica je ponudila dosta tenzija, vrele atmosfere, a pokazano je čak pet direktnih crvenih kartona, među kažnjenim rukometašima bio je i naš Mirsad Terzić koji je crveni karton zaradio u 35. minuti susreta.

Utakmicu je sudio hrvatski sudijski par Milošević-Gubica, jedan od najboljih na svijetu i imali su ogroman posao u ovom nevjerovatnom derbiju.

Na kraju dodajmo da je za Vive Kielce ovo bila 19. titula prvaka Poljske, a već naredne sezone će imati priliku da dođu do jubilarne 20. titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti