Burić sjajan u pobjedi Wetzlara, veliki derbi pripao Loewenu

18. kolo Bundeslige

Burić sjajan u pobjedi Wetzlara, veliki derbi pripao Loewenu

Večeras je odigrano svih devet utakmica 18. kola rukometne Bundeslige koje je ponudilo i veliki derbi Rhein-Neckar Loewena i Flensburga.

Loewen je slavio sa 32:27 nakon što je na poluvremenu vodio rezultatom 20:16 i zahvaljujući toj pobjedi je ostao na prvom mjestu na tabeli sa 30 bodova.

Uspješnu noć imao je i bh. reprezentativni golman Benjamin Burić koji je sjajno obavio svoj posao na utakmici Wetzlara i Gummersbacha. U pobjedi Wetzlara rezultatom 30:25, Burić je zabilježio čak 14 odbrana i jedan je od najzaslužnijih za trijumf svog tima.

Od ostalih rezultata, Kiel je kao gost savladao Goppingen sa 29:22, Fuchse Berlin je također u gostima bio bolji od Erlangena rezultatom 27:23, dok je Hannover-Burgdorf nastavio sa sjajnim partijama u ovoj sezoni domaćom pobjedom nad Lemgom rezultatom 27:25.

Na tabeli Bundeslige vodeći je Loewen sa 30 bodova, a slijede ga Fuchse (29), Hannover (28), Flensburg (27) i Kiel (25). Na začelju su Huttenberg i Ludwigshafen sa po sedam bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi