Zagreb nemoćan protiv Barcelone
Foto: EPA

Liga prvaka, 9. kolo

Zagreb nemoćan protiv Barcelone

M. Šljivak

Rukometaši PPD Zagreb poraženi su u 9. kolu Lige prvaka na svom terenu od Barcelone rezultatom 24:32.

Ni promjena na klupi hrvatskog prvaka nije donijela pomak u igri. Tim Zlatka Saračevića je upisao uvjerljiv poraz i još uvijek su bez pobjede u Ligi prvaka.

Barca je odlično ušla u meč. Poveli su sa 0:4 i kontrolisali su rezultat tokom kompletnog prvog poluvremena. Nakon 30 minuta igre imali su plus pet, 11:16.

Imao je Zagreb trenutak buđenja u drugom poluvremenu. Uspjeli su doći na dva gola zaostatka (18:20), ali do čuda nisu mogli. Katalonci su bez većih problema završili posao u ovom meču i na kraju su upisali pobjedu od devet golova razlike.

Dika Mem i Valero Rivera postigli su po sedam golova u ovom meču u pobjedničkom timu, dok je kod Zagreba Žarko Marković postigao šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi