Protiv Bjelorusij su nam bijeli šorcevi bili sretni, možda ih obučemo i sutra protiv Češke, pa u Mejdanu ostvarimo pobjedu?

"Ako ima umora, nestat će"

Zašto su bh. rukometaši igrali u bijelim šorcevima? Šuman je dao zanimljiv odgovor

E. Škorić

Nakon pobjede u Bjelorusiji (30:29), bh. rukometaše čeka duel sa Češkom u Mejdanu, sutra od 20 sati.

Pobjeda nad Češkom odškrinula bi vrata Evropskog prvenstva, ali selektor Šuman je oprezan pred ovaj jako bitan meč.

Prije svega je novinare zanimalo ima li umora nakon iscrpljujućeg puta u Bjelorusiju i nazad.

"Ima li umora? Ako ga ima, nestaće. Imali smo ovo teško putovanje, još teža utakmica, završilo se tako kako se završilo, ali veoma smo zadovoljni ovim rezultatom. To je bilo prvo poluvrijeme, ide u zaborav, okrećemo se drugom poluvremenu", rekao je Šuman.

"Imat ćemo veoma tešku utakmicu, radi se o jednom odličnom i jakom protivniku, koji igra dobru odbranu, što su pokazali na Evropskom prvenstvu. Bit će teško, ali igramo kod ovdje kod nas i njima će biti teško, kao i nama. Nadam se punom Mejdanu koji će nam davati vjetar u leđa. Važno je da budemo svježi. Želimo opet da ostvarimo rezultat koji želimo, a to je nova pobjeda. Bio bi to veliki korak prema EP, ali en želim ništa prejudicirat", dodao je.

"Danas ćemo poštedjeti Mirsada Terzića, ima lakšu povredu zgloba, ali mislim da će biti dobro", ističe selektor.

Zašto je reprezentacija u Minsku igrala u bijelim šorcevima?

"Zato što nam je torba sa šorcevima ostala po povratku puta, a po povratku iz Bjelorusije ostalo je nekoliko torba od igrača", istakao je Šuman,

Promo

Top Komentari

damir bosnjak
ma mi smo giganti..kad je najteze..mi smo najjaci
24 0
Medo-Brundo
Zalosno
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi