Završen jedan od najboljih rukometnih transfera posljednjih godina

Odličan posao

Završen jedan od najboljih rukometnih transfera posljednjih godina

A. Čaušević

Ljetni period ne znači samo transfere u fudbalu već i u ostalim sportovima, posebno se to odnosi na rukomet.

Rukometna pijaca je specifična po tome da se vrlo često unaprijed dogovaraju transferi i potpisuju ugovori godinu ili dvije ranije.

Proteklih dana realizovan je jedan od najboljih transfera proteklih godina nakon što je Fuchse Berlin osigurao dovođenje Matthiasa Gidsela.

Gidsel će se ekipi iz Berlina priključiti 2022. godine i bez sumnje će biti veliko pojačanje jer jer je danski desni beb bio najkorisniji igrač Olimpijskih igara u Tokiju gdje je stigao do srebra.

Ovaj 22-godišnjak je seniorski rukomet igrao za GOG Handbold, a već je s reprezentacijom Danskom postao prvak svijeta.

Prepoznatljiv po odličnoj lijevoj ruci Gidsel je možda i najtalentovaniji rukometaš svoje generacije te će sigurno predstavljati budućnost ekipa iz Berlina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi